Att göra när man vill

Arbetsdagen i tisdags blev väldigt intensiv med för få pauser, för lite mat och för lite uppgiftsvariation. Fy skäms på mig.

Vi skulle egentligen veckohandla, tvätta, laga lasagne, äta lasagne och gå ut med återvinningen på kvällen. Fuck it. Vi handlade (Herr Lugn fick vara komihågare för mitt huvud var bombat), åt en grym burgare på stan och åkte hem och lade oss i badet istället. 21.19 var vi i säng och sussade sött. Eftersom Jycke Lugn var hos sin andra husse så hade vi bara oss själva att rå om. Skönt att man nästintill alltid kan ändra sina planer efter dagsform!

Det är inte mycket som egentligen är måsten, och till stor del kan vi själva välja hur många måsten vi skaffar oss. Vi är två personer och en hund med relativt friska och krya släktingar, har precis köpt en lägenhet där ingenting är akut att fixa, och jobbar som utvecklare båda två. Så länge vi är friska behöver vi gå till jobbet, äta, sova och motionera Jycke Lugn. Räkningar behöver betalas också. Allt annat är frivilligt och kan bokas om, göras en annan dag eller skippas helt.

På ett sätt är utmattningen en av de bästa saker som hänt mig, för kroppen har tvingat mig att lära mig att leva ordentligt. Att lyssna på kroppen och ta till vara på det jag faktiskt vill göra, det som passar mig, det som känns bra för stunden och det som tar mig närmare den person jag vill vara. Ingenting är måsten mer än det vi själva bestämmer är det. Numera försöker vi bara göra saker när vi känner för dem. Efter bästa förmåga i alla fall, då jag är en person som i likhet med många andra har lärt mig att har man sagt nåt så gör man det – på utsatt tid och tills det blir klart oavsett omständigheterna. Eller så gör man saker bara för att andra verkar vilja det, utan hänsyn till sig själv.

Men varför ska man göra det om det inte känns bra? Omständigheterna förändras hela tiden och det är okej att ångra sig, göra på ett annat sätt, tänka om. Som att ställa in allt man hade planerat och mysa hemma resten av kvällen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s