Årets första omskolning

Tomater, timjan, oregano, koriander, pepparmynta, paprika, vinterportlak och basilika samsas om utrymmet i de här två pluggboxarna.

Nu börjar det bli lite trångt bland årets första sådder, så idag var det dags för omskolning av tre sorters tomater och två sorters basilika. Det här är första säsongen som jag odlar i ”riktiga” pluggboxar och med ordentlig växtbelysning – vilken skillnad det gör! Jag är otroligt nöjd och glad över alla fina pluggplantor, och speciellt att tomaterna ser så friska och kraftiga ut trots att just de här såddes redan 10 respektive 16 januari. Jag kunde ju inte låta bli… det värsta som kan hända är att jag får göra om några sådder under våren. I bästa fall får vi tidigare (och förhoppningsvis längre) skördar! Oavsett vad så gör det så gott i själen att se de gröna små liven titta upp ur jorden när det är som mörkast och kallast ute.

Förvånande fina tomatplantor redan i februari. Såhär brukade mina tomater se ut i maj ungefär, för att sedan planteras ut i mitten av juni när de bara nådde några centimeter till över det första bladparet. Nöjd!

I år slår vi på stort och odlar 15 sorters tomat. Idag var det ‘Costoluto Fiorentino’, ‘Tigerella’ och romanticatomat från ICA som fick mer utrymme kring fötterna,  tillsammans med basilika ‘Pesto’ och rödbladig dito.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s