Vår första trädgård

img-20180205-wa00001

Lugnet är lägenheten vi flyttade till den 20 december 2017, två dagar innan Herr Lugns 30-årsdag. Det är också den trädgård som ligger mellan vår balkong och förrådsbyggnaden som vi delar med en granne. Vår första trädgård. Ni anar inte hur stort det är, åtminstone för mig, Fru Lugn. Jag har velat ha trädgård sedan barnsben, och jag minns speciellt de helger jag spenderade på landet hos vänner till familjen när mamma jobbade obekväma tider. De bodde i ett hus ute på landet med sina fyra Flatcoated Retrievers, och jag hjälpte mer än gärna till med allt från ogräsrensning och fönstermålning till bärplockning och långa skogspromenader med hundarna. För ett stadsbarn som mig var det en helt annan värld – en som jag föll pladask för. Jag bestämde mig där och då för att så ville jag också bo när jag blev stor.

Såhär 15 år senare befinner vi oss alltså i en bostadsrättslägenhet i Stockholm, med tillhörande trädgård om ca 60 kvm. Vi är i full gång med att boa in oss och Jycke Lugn, som bor halvtid hos oss och halvtid hos Herr Lugns bror, och vi trivs fantastiskt bra såhär långt. Det var trädgården, närheten till skogen, och idén om att flytta ihop med Herr Lugn som sålde den här lägenheten för mig, och han var inte sen att hoppa på tåget. Egentligen behövde ingen av oss flytta, utan vi tittade på lägenheter på skoj sådär som man gör i Stockholm när man tror att man inte kommer hitta något realistiskt. Två veckor senare var den vår. Ibland står alla omständigeter i givakt och det är bara att hänga med om man vet sitt eget bästa!

20180205_2227411
Jycke Lugn är aldrig lugnare än när han får kramas med våra skor

De senaste åren har jag bott i en lägenhet med en liten balkong på drygt 2 kvm. Det kan låta litet, men ni skulle bara veta hur mycket grönsaker jag fick ut på den lilla ytan. Jag har snöat in helt på grönsaksodling, och de där 60 kvm utanför dörren kommer fyllas till bredden i vår. I ljushyllan i vardagsrummet har de första sådderna redan tittat upp ur jorden, och Herr Lugn har beställt en veritabel skog av tomater. Nemas problemas då jag helst ser att vi blir självförsörjande på åtminstone tomater, kål, timjan, rosmarin, citronmeliss, mynta, dill, koriander och persilja redan under första säsongen, samt att vi ska slippa köpa bladgrönt, rotfrukter, ärtor, lök, paprika och bönor under stora delar av det här året.

Min dröm är att Lugnets trädgård ska bli precis sådär prunkande, energigivande och rofylld som namnet antyder, precis som vi vill att alla aspekter av vår tillvaro ska vara.

Välkomna hem till oss på Lugnet!

Fru Lugn

Annons

En reaktion till “Vår första trädgård

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s